Kleuren vervangen

U kunt kleuren in afbeeldingen vervangen met het Palet.

Er kunnen maximaal vier kleuren tegelijk vervangen worden.

U kunt ook de optie Transparantie gebruiken om de transparante gebieden van een afbeelding te vervangen door een kleur.

Op dezelfde wijze kunt u met het Palet een kleur in uw afbeelding transparant maken.

Kleuren vervangen met het Palet

Zorg ervoor dat u een bitmap (bijvoorbeeld BMP, GIF, JPF of PNG) of een metabestand (bijvoorbeeld WMF) gebruikt.

1. Kies Extra - Palet.

2. Klik op het pictogram Palet en plaats de muisaanwijzer op de kleur die u in de afbeelding wilt vervangen. De kleur verschijnt in het vak naast het pictogram Palet.

3. Klik op de kleur in de afbeelding. De kleur verschijnt in het eerste vakje onder Uitgangskleur en het keuzevakje ernaast wordt geselecteerd.

4. In het vak Vervangen door... selecteert u de nieuwe kleur.

Notitiepictogram

Dit vervangt de Uitgangskleur in de afbeelding.

1. Als u nog andere kleuren wilt vervangen terwijl het dialoogvenster open is, selecteert u het keuzevakje voor Uitgangskleur in de volgende rij en herhaalt u de stappen 3 tot en met 5.

2. Klik op Vervangen.

Tippictogram

Als u het kleurselectiegebied wilt vergroten of verkleinen, vermeerdert of vermindert u de tolerantie van het Palet en herhaalt u uw selectie.