Laag invoegen of aanpassen

Voegt een nieuwe laag in of wijzigt een laag in het document. Lagen zijn alleen beschikbaar in Draw, niet in Impress.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies Invoegen- Laag

Open het contextmenu van laagtabbladen - kies Laag invoegen

Selecteer de laag en kies Opmaak - Laag.

Open het contextmenu van de lagentab - kies Laag wijzigen.

note

Om een laag te selecteren, klikt u op de corresponderende tab aan de onderkant van de werkruimte.

Dialoogvenster Laag invoegen

Naam

Voer een naam in voor de nieuwe laag. Voer de nieuwe naam in om de laag een andere naam te geven.

note

De volgende laagnamen worden intern gebruikt en kunnen niet worden ingesteld of gewijzigd: lay-out, achtergrond, achtergrondobjecten, besturingselementen, maatlijnen. De lagen

lay-out, besturingselementen en maatlijnen zijn zichtbaar in de normale weergave en komen respectievelijk overeen met de vooraf gedefinieerde lagen lay-out, besturingselementen en dimensielijnen.

De laag achtergrondobjecten is zichtbaar in de weergave Diamodel onder de naam Achtergrondobjecten.

De laag achtergrond is nooit zichtbaar en is niet bedoeld om te worden gebruikt.

tip

Om de laag direct een andere naam te geven, klikt u met rechts op de lagentab onderaan, selecteert u Laagnaam wijzigen in het contextmenu en voert u de nieuwe naam in de tab in.

Titel

Voer de titel van de laag in.

Omschrijving

Voer de omschrijving van de laag in.

Laageigenschappen

Stel de eigenschappen voor de laag in.

Zichtbaar

De laag tonen of verbergen.

Afdrukbaar

Print of negeer deze laag tijdens het afdrukken.

Geblokkeerd

Voorkomt dat elementen van deze laag bewerkt worden.