.

Databases gebruiken in LibreOffice Base

Externe video

Accepteer a.u.b deze video. Door het accepteren krijgt u toegang tot inhoud op YouTube, een dienst aangeboden door een externe derde partij.

YouTube privacybeleid

In LibreOffice Base heeft u toegang tot gegevens die zijn opgeslagen in een grote verscheidenheid aan database bestandsformaten. LibreOffice Base ondersteunt in principe enkele flat file databaseformaten, zoals het dBASE-formaat. U kunt LibreOffice Base ook gebruiken om verbinding te maken met externe relationele databases, zoals databases van MySQL of Oracle.

De volgende databasetypes zijn alleen-lezen types in LibreOffice Base. Vanuit LibreOffice Base is het niet mogelijk om de databasestructuur te wijzigen, te bewerken of in te voegen of om databaserecords voor deze databasetypes te verwijderen:

Een database in LibreOffice gebruiken

De Assistent Database helpt u bij het maken van een databasebestand en het registreren van een nieuwe database binnen LibreOffice.

note

Het database-bestand bevat query's, rapporten en formulieren voor de database en een link naar de database waar de records zijn opgeslagen. Opmaakinformatie wordt ook opgeslagen in het databasebestand.

Help over de Help-functies

De Help verwijst naar de standaardinstellingen van het programma op een systeem dat naar standaarden is ingesteld. Beschrijvingen van kleuren, muisacties of andere te configureren items kunnen afwijken voor uw programma en systeem.