MariaDB en MySQL-instellingen

Specificeert de opties voor MariaDB- en MySQL-databases.

Directe verbinding voor MariaDB- en MySQL-databases

Databasenaam

Voer de naam van de MariaDB- of MySQL-database in. Vraag uw databasebeheerder om de juiste naam.

Server-URL

Voer de URL voor de databaseserver in. Dit is de naam van de machine waarop de MariaDB- of MySQL-database draait. U kunt de hostnaam ook vervangen door het IP-adres van de server.

Poortnummer

Voer het poortnummer voor de databaseserver in. Vraag uw databasebeheerder om het juiste poortadres. Het standaardpoortnummer voor MySQL- of MariaDB-databases is 3306.

Verbinden met ODBC (Open Database Connectivity)

Maakt verbinding met een bestaande ODBC-gegevensbron die op systeemniveau is ingesteld.

Verbinden met JDBC (Java Database Connectivity)

Maakt verbinding met een bestaande JDBC-gegevensbron die op systeemniveau is ingesteld.

De volgende pagina van de Assistent hangt af van uw keuze voor ODBC of JDBC:

ODBC-verbinding

JDBC-verbinding

Authenticatie

Assistent Database