Geavanceerde eigenschappen

Specificeert enkele opties voor een database.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies in een databasevenster Bewerken - Database - Eigenschappen, klik op het tabblad Geavanceerde eigenschappen

De beschikbaarheid van de volgende besturingselementen is afhankelijk van het type database:

Pad naar dBASE-bestanden

Voer het pad in naar de map die de dBASE-bestanden bevat.

warning

Zorg ervoor dat de bestandsnaamextensie *.dbf van de dBASE-bestanden in kleine letters is.

Bladeren

Opent een dialoogvenster waarin u een bestand of een map kunt selecteren.

Verbinding testen

Test de databaseverbinding met de huidige instellingen.

Pad naar de tekstbestanden

Voer het pad in naar de map met de tekstbestanden.

Pad naar het werkbladdocument

Voer het pad in naar het werkbladdocument dat u als database wilt gebruiken.

Naam van de ODBC-gegevensbron op uw systeem

Voer de naam in van de ODBC-gegevensbron.

Gebruikersnaam

Voer de gebruikersnaam in die nodig is om toegang te krijgen tot de database.

Wachtwoord vereist

Indien aangevinkt, wordt de gebruiker gevraagd om het wachtwoord in te voeren dat nodig is om toegang te krijgen tot de database.

Naam van de database

Voer de naam in van de database.

Naam van de MySQL database

Voer de naam in van de MySQL-database die u als gegevensbron wilt gebruiken.

Naam van de Oracle database

Voer de naam in van de Oracle-database die u als gegevensbron wilt gebruiken.

Microsoft Access databasebestand

Voer de naam in van het Microsoft Access-databasebestand dat u als gegevensbron wilt gebruiken.

Hostnaam

Voer de hostnaam in voor de LDAP-gegevensbron.

Gegevensbron-URL

Voer de locatie van de JDBC-gegevensbron in als een URL.

JDBC stuurprogrammaklasse

Voer de naam in van de JDBC-stuurprogrammaklasse die verbinding maakt met de gegevensbron.

Testklasse

Test de databaseverbinding via de JDBC-stuurprogrammaklasse.

Kies een database

Selecteer een database uit de lijst of klik op Maken om een nieuwe database te maken.