Gegenereerde waardes

Specificeert de opties voor automatisch gegenereerde waarden voor nieuwe gegevensrecords.

De beschikbaarheid van de volgende besturingselementen is afhankelijk van het type database:

Gegenereerde waardes ophalen

Schakelt LibreOffice-ondersteuning in voor automatisch oplopende gegevensvelden in de huidige ODBC- of JDBC-gegevensbron. Selecteer deze optie als de functie voor automatisch verhogen in de SDBCX-laag van de database niet wordt ondersteund. Over het algemeen wordt automatisch verhogen geselecteerd voor het primaire sleutelveld.

Auto-increment-instructie

Voer de SQL-opdrachtspecificatie in die de gegevensbron instrueert om een opgegeven Integer-gegevensveld automatisch te verhogen. De volgende MySQL-instructie gebruikte bijvoorbeeld de AUTO_INCREMENT-instructie om het "id"-veld te vergroten telkens wanneer de instructie een gegevensveld aanmaakt :

CREATE TABLE "tabel1" ("id" INTEGER AUTO_INCREMENT)

Voor dit voorbeeld moet u AUTO_INCREMENT invoeren in het vak Auto-increment-inatructie.

Query van gegenereerde waarden

Voer een SQL-instructie in die de laatste automatisch verhoogde waarde voor het primaire sleutelgegevensveld retourneert. Bijvoorbeeld:

SELECT LAST_INSERT_D();