Indexen

Hiermee kunt u dBASE-database-indexen ordenen. Met een index kunt u snel toegang krijgen tot een database, op voorwaarde dat u de gegevens opvraagt in de selectie die via de index is gedefinieerd. Wanneer u een tabel ontwerpt, kunt u de indexen definiëren op het tabblad Indexen.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

In een venster met een databasebestand van het type dBASE kiest u Bewerken - Database - Eigenschappen en klikt u op Indexen.

Tabel

Selecteer de databasetabel die u wilt indexeren.

Tabel-indexen

Geeft een overzicht van de huidige indexen voor de geselecteerde databasetabel. Om een index uit de lijst te verwijderen, klikt u op de index en vervolgens op de pijl naar rechts.

Gratis indexen

Geeft de beschikbare indexen weer die u aan een tabel kunt toewijzen. Om een index aan een geselecteerde tabel toe te wijzen, klikt u op het pictogram met de pijl naar links. De linker dubbele pijl wijst alle beschikbare indexen toe.

<

Verplaatst de geselecteerde index naar de lijst Tabelindexen.

<<

Verplaatst alle vrije indexen naar de lijst Tabelindexen.

>

Verplaatst de geselecteerde tabelindexen naar de lijst Vrije indexen.

Verplaatst alle tabelindexen naar de lijst Vrije indexen.