dBASE

Specificeer de instellingen voor een dBASE-database.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

In een venster met een databasebestand van het type dBASE kiest u Bewerken - Database - Eigenschappen.

Om relaties tussen tabellen te kunnen definiëren, gebruikt u JDBC of ODBC vanuit LibreOffice.

Inactieve records weergeven

Toont alle records in een bestand, inclusief de records die zijn gemarkeerd als verwijderd. Als u dit selectievakje inschakelt, kunt u geen records verwijderen.

In dBASE-indeling blijven verwijderde records in het bestand.

Als u wijzigingen in de database wilt bekijken, sluit u de verbinding met de database en maakt u vervolgens opnieuw verbinding met de database.

Tekenset

Selecteer de codeconversie die u wilt gebruiken om de database te bekijken in LibreOffice. Dit heeft geen invloed op de database. Kies "Systeem" om de standaardtekenset van uw besturingssysteem te gebruiken. Tekst- en dBASE-databases zijn beperkt tot tekensets met een vaste tekenlengte, waarbij alle tekens met hetzelfde aantal bytes zijn gecodeerd.

Naamgevingsbeperkingen voor SQL92 gebruiken

Staat alleen namen toe die tekens gebruiken die voldoen aan de SQL92-naamgevingsbeperkingen in de gegevensbron. Alle andere tekens worden afgewezen. Elke naam moet beginnen met een kleine of hoofdletter, of een onderstreping ( _ ). De overige tekens kunnen ASCII-letters, onderstrepingen en cijfers zijn.

Indexen

Opent het dialoogvenster Indexen, waar u de tabelindexen in de huidige dBASE-database kunt organiseren.