ODBC

Specificeert de instellingen voor ODBC-databases. Dit omvat uw gebruikerstoegangsgegevens, stuurprogramma-instellingen en lettertypedefinities.

Gebruikersnaam

Typ de gebruikersnaam voor toegang tot de database.

Wachtwoord vereist

Voorkomt dat een onbevoegde gebruiker toegang krijgt tot de database. U hoeft het wachtwoord maar Ă©Ă©n keer per sessie in te voeren.

Driver-instellingen

Gebruik dit tekstveld om indien nodig extra optionele driver-instellingen in te voeren.

Tekenset

Selecteer de codeconversie die u wilt gebruiken om de database te bekijken in LibreOffice. Dit heeft geen invloed op de database. Kies "Systeem" om de standaardtekenset van uw besturingssysteem te gebruiken. Tekst- en dBASE-databases zijn beperkt tot tekensets met een vaste tekenlengte, waarbij alle tekens met hetzelfde aantal bytes zijn gecodeerd.

Algemeen

Gegenereerde waarden ophalen

Schakelt LibreOffice-ondersteuning in van automatisch oplopende gegevensvelden voor de huidige ODBC- of JDBC-gegevensbron. Schakel dit selectievakje in als de database de functie voor automatisch verhogen in de SDBCX-laag niet ondersteunt. Over het algemeen wordt automatisch verhogen geselecteerd voor het primaire sleutelveld.

Instructie voor automatisch verhogen

Voer de SQL-opdrachtspecificatie in die de gegevensbron instrueert om een gespecificeerd Integer-gegevensveld automatisch te verhogen. Een typische SQL-instructie om een gegevensveld te maken is bijvoorbeeld:

CREATE TABLE "table1" ("id" INTEGER)

Om het "id"-gegevensveld in een MySQL-database automatisch te verhogen, wijzigt u de instructie in:

CREATE TABLE "tabel1" ("id" INTEGER AUTO_INCREMENT)

Met andere woorden, voer AUTO_INCREMENT in in het vak Auto-increment statement.

Query van gegenereerde waarden

Voer een SQL-instructie in die de laatste automatisch verhoogde waarde voor het gegevensveld van de primaire sleutel retourneert. Bijvoorbeeld:

SELECT LAST_INSERT_D();

Naamgevingsbeperkingen voor SQL92 gebruiken

Staat alleen namen toe die tekens gebruiken die voldoen aan de SQL92-naamgevingsbeperkingen in de gegevensbron. Alle andere tekens worden afgewezen. Elke naam moet beginnen met een kleine of hoofdletter, of een onderstreping ( _ ). De overige tekens kunnen ASCII-letters, onderstrepingen en cijfers zijn.

Catalogus gebruiken voor op bestanden gebaseerde databases

Gebruikt de huidige gegevensbron van de catalogus. Dit is handig wanneer de ODBC-gegevensbron een databaseserver is. Als de ODBC-gegevensbron een dBASE-stuurprogramma is, laat u dit selectievakje leeg.