Diagramtype Gebied

Op de eerste pagina van de Assistent Diagram kunt u een diagramtype kiezen.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies Invoegen - Diagram...

Icon

Diagram invoegen.


Gebied

Een gebiedsdiagram toont de waarden als punten op de Y-as. De X-as toont de categorieƫn. De Y-waarden van elke gegevensreeks worden door een lijn verbonden. Het gebied tussen elke twee lijnen is gevuld met een kleur. Het doel van het gebiedsdiagram is om de wijzigingen tussen de categorieƫn te benadrukken.

Normaal - dit subtype geeft alle waarden als absolute Y-waarden weer. Het geeft eerst het gebied van de laatste kolom in de gegevensreeks weer, dan de op Ć©Ć©n na laatste, enzovoort, en uiteindelijk wordt de eerste kolom met gegevens getekend. Als dus de waarden in de eerste kolom hoger zijn dan andere waarden, zal het laatst getekende gebied de andere gebieden verbergen.

Gestapeld -deze subtypen geven de waarden cumulatief op elkaar gestapeld weer. Dit garandeert dat alle waarden zichtbaar zijn en geen gegevens worden verborgen door andere. Alhoewel, de y-waarden, met uitzondering van de laatste kolom die is getekend op de onderzijde van het gestapelde gebied, niet meer de absolute waarden weergeven.

Procent gestapeld - dit subtype geeft de waarden cumulatief op elkaar gestapeld en geschaald weer als percentage van de totale categorie.

Help ons, alstublieft!