Beeld

Dit menu bevat opdrachten om de weergave op het scherm van het document te regelen, de gebruikersinterface te wijzigen en toegang te krijgen tot de panelen van de Zijbalk.

weergave Normaal

Geeft de normale lay-outweergave van het werkblad weer.

Pagina-einde

Geef de pagina-einden en afdrukbereiken op het blad weer.

Gebruikersinterface

Opent het dialoogvenster Gebruikersinterface selecteren waarin u de indeling van de gebruikersinterface voor LibreOffice kunt kiezen.

Werkbalken

Opent een submenu waarmee u werkbalken kunt tonen en verbergen. Een werkbalk bevat pictogrammen en opties waarmee u snel LibreOffice-opdrachten kunt oproepen.

Formulebalk

Door dit menu-item te markeren wordt de Formulebalk weergegeven. Deze wordt gebruikt om formules in te voeren en te bewerken en is het belangrijkste instrument bij het werken met werkbladen.

Statusbalk

Toont of verbergt de Statusbalk aan de onderkant van het venster.

Koppen weergeven

Kolom- en rijkoppen weergeven.

Rasterlijnen weergeven

Schakel de zichtbaarheid van rasterlijnen voor het huidige blad in of uit.

Raster en hulplijnen

Schakel de zichtbaarheid van rasterpunten en hulplijnen in om het verplaatsen van objecten en de precieze positie op de huidige pagina te vergemakkelijken.

Waardenmarkering

Geeft celinhoud in verschillende kleuren weer, afhankelijk van het type.

Indicator Verborgen rij/kolom

Schakelt de weergave van markeringen in of uit waar kolommen of rijen verborgen zijn.

Formule weergeven

Geef de celformule-expressie weer in plaats van het berekende resultaat.

Toon of verberg de notities en antwoorden er op.

Splitsen

Splitst het huidige venster op de linker bovenhoek van de actieve cel.

Rijen en kolommen vastzetten

Hiermee verdeelt u het scherm vanaf de linkerbovenhoek van de actieve cel en het gebied linksboven is niet langer verschuifbaar.

Cellen vastzetten

Zet de eerste kolom of de eerste rij van het huidige werkblad vast.

Zijbalk

De Zijbalk is een verticale grafische gebruikersinterface die voornamelijk contextuele eigenschappen, opmaakprofielbeheer, documentnavigatie, mediagalerij en meer functies biedt.

Opmaakprofielen

Gebruik het paneel Stijlen en opmaak van de Zijbalk om opmaakprofielen op cellen en pagina's toe te passen. U kunt bestaande opmaakprofielen toepassen, bijwerken en aanpassen of nieuwe opmaakprofielen maken.

Galerij

Opent het paneel Galerij van de Zijbalk, waar u afbeeldingen en audioclips kunt selecteren en in uw document kunt invoegen.

Navigator

Activeert en deactiveert de Navigator. De Navigator is een vast te zetten venster.

Functielijst

Opent het paneel Functies op de Zijbalk, waarin alle functies worden weergegeven die in uw document kunnen worden ingevoegd.

Gegevensbronnen

Geeft de databases weer die in LibreOffice zijn geregistreerd en hiermee kunt u de inhoud van de databases beheren.

Volledig scherm

Toont of verbergt de menu's en werkbalken in Writer of Calc. Klik op de knop Volledig scherm aan/uit of druk op Esc om de modus voor volledig scherm af te sluiten.

In- en uitzoomen

Opent een submenu met verschillende zoomfactoren en opdrachten.