Bladnamen wijzigen

Het instellen van bladnamen is een belangrijke functie om leesbare en begrijpelijke werkbladdocumenten te produceren.

tip

De naam van een blad is afhankelijk van de naam van het werkblad. U voert de naam van het werkblad in wanneer u het voor het eerst als bestand opslaat.

De naam van een blad in uw document wijzigen:

1. Dubbelklik op het tabblad of open het contextmenu door met rechts op het tabblad te klikken en kies Bladnaam wijzigen. Er verschijnt een dialoogvenster waarin u een nieuwe naam kunt invoeren.

2. Voer een nieuwe naam voor het blad in en klik op OK.

3. U kunt ook de ingedrukt houden en op een willekeurige bladnaam klikken om de nieuwe naam direct in te voeren.

note

Het document kan tot 10000 afzonderlijke bladen bevatten, welke verschillende namen moeten hebben.

Beperkingen voor bladnaamgeving

Bladnamen kunnen bijna elk teken bevatten. Er zijn een paar beperkingen voor de naam, de volgende tekens zijn niet toegestaan in bladnamen:

Het enkele aanhalingsteken is Unicode U+0027, ook bekend als apostrof. Andere tekens met enkele aanhalingstekens, vergelijkbaar met apostrof zijn toegestaan, zoals ʼ ‛ en ‚.

Een standaardvoorvoegsel gebruiken voor bladnamen

U kunt een voorvoegsel instellen voor de namen van nieuwe bladen die u maakt. Kies - LibreOffice Calc - Standaarden en voeg een tekst voor het voorvoegsel in het vak Naam van een nieuw blad in.

Verwijzen naar bladnamen met speciale tekens

In celverwijzingen moet een bladnaam tussen enkele aanhalingstekens ' staan als de naam andere tekens bevat dan alfanumeriek of onderstrepingsteken. Een enkel aanhalingsteken in een naam moet worden ontsnapt door deze te verdubbelen (twee enkele aanhalingstekens).

U wilt bijvoorbeeld verwijzen naar de cel A1 op een blad met de naam Jan's blad.

De verwijzing moet tussen enkele aanhalingstekens staan en het enige aanhalingsteken in de naam moet worden verdubbeld: 'Jan''s blad'.A1