Draaigrafieken filteren

Filters worden gebruikt om ongewenste gegevens uit de draaigrafiek te verwijderen. U kunt filters gebruiken in de draaigrafiek of in de overeenkomstige draaitabel, omdat de resulterende grafiek precies hetzelfde is.

Draaigrafiek veldknoppen

Draaigrafiekknoppen zijn uniek voor draaigrafieken, normale grafieken hebben ze niet. De knoppen tonen de indeling van de draaitabel, dit zijn de draaitabelvelden. Indien aanwezig, worden filters bovenaan weergegeven. Rijvelden worden onder aan het diagram naast elkaar weergegeven en de legenda toont de knoppen van kolomvelden gestapeld.

Draaigrafiekknoppen

Aan de knoppen is een pop-upactie gekoppeld. Als er filtering is toegepast, wordt de pijl blauw (vergelijkbaar met de draaitabel), zodat u gemakkelijker kunt zien wanneer op een veld een filter is toegepast.

Bestaande filters laten zien wat er wordt gefilterd: wanneer niets wordt gefilterd, wordt "- alles -" weergegeven, wanneer sommige gegevens worden gefilterd, wordt "- meervoudig -" weergegeven en wanneer slechts Ă©Ă©n waarde niet wordt gefilterd, wordt de waarde weergegeven.

Open bestand met voorbeeld: