Draaigrafieken maken

Ga als volgt te werk om een draaigrafiek te maken:

1. Klik in de draaitabel die u in uw grafiek wilt presenteren.

2. Kies Invoegen – Diagram of klik op het pictogram Diagram Invoegen Insert Chart op de Menubalk.

LibreOffice Calc detecteert automatisch de draaitabel en opent de Assistent Diagram.

1. Selecteer het Diagramtype, voor de gegevens, in de Assistent Diagram.

Notitiepictogram

De tabbladen Gegevensbereik en Gegevensreeks, van de Assistent Diagram, zijn niet ingeschakeld. Ze worden bestuurd door de draaitabel.

1. Select de Elementen van het diagram, voor de Draaigrafiek, in de Assistent Diagram.

2. Klik op OK om de Assistent Diagram te sluiten en de draaigrafiek te maken.

Open bestand met voorbeeld: