Door blabtabs navigeren

Standaard geeft LibreOffice één blad "Blad1" weer in elk nieuw werkbladdocument. U kunt bladen toevoegen met de knop (+) onder aan het scherm en schakelen tussen bladen in een werkblad met behulp van de bladtabs.

note

Als de bladtabs niet zichtbaar zijn, kiest u - LibreOffice Calc - Beeld - Bladtabs om ze onderaan het scherm weer te geven.

Tabbladen

Bladnavigatieknoppen

De navigatieknoppen worden ingeschakeld wanneer het aantal bladen in het document groter is dan het aantal bladen dat wordt weergegeven in de bladnavigatiebalk.

Gebruik de navigatiebalk om alle bladen van uw document weer te geven. Wanneer u op de knop uiterst links of rechts klikt, wordt respectievelijk de eerste of laatste tabblad weergegeven. Met de middelste knop kunt u door de tabbladen heen en weer gaan. Klik op de tabblad om het blad zelf weer te geven.

Pictogram Nieuw blad

Links klikken: voegt een nieuw leeg blad toe rechts van het huidige blad.

Met rechts klikken: Opent een submenu met alle bladen die niet als verborgen zijn gemarkeerd. Klik op een bladnaam om er naartoe te gaan. Verborgen bladen worden niet weergegeven in het submenu.