Thema's voor bladen selecteren

LibreOffice Calc wordt geleverd met een vooraf gedefinieerde set opmaakonderwerpen die u op uw werkbladen kunt toepassen.

Het is niet mogelijk onderwerpen aan Calc toe te voegen en deze kunnen niet gewijzigd worden. U kunt hun opmaakprofielen echter wel wijzigen nadat u ze op een werkblad hebt toegepast.

Voordat u een blad met een onderwerp opmaakt, moet u ten minste Ă©Ă©n eigen celopmaakprofiel op de cellen van het blad toepassen. U kunt de celopmaak dan wijzigen door in het dialoogvenster Onderwerpen kiezen een onderwerp te selecteren en toe te passen.

Als u een eigen celopmaakprofiel op een cel wilt toepassen, kunt u het venster Stijlen en opmaak openen en in de onderste keuzelijst de weergave Eigen opmaakprofielen instellen. Er wordt nu een lijst met de bestaande gedefinieerde eigen celopmaakprofielen weergegeven. Dubbelklik op een naam in het venster Stijlen en opmaak om dit opmaakprofiel op de geselecteerde cellen toe te passen.

Zo past u een onderwerp op een werkblad toe:

1. Klik op het pictogram Onderwerpen kiezen in de balk Werktuigen.

Pictogram Thema's

Kies Thema's

Het dialoogvenster Onderwerpen kiezen verschijnt nu. In dit dialoogvenster worden de beschikbare onderwerpen voor het hele werkblad weergegeven en het venster Stijlen en opmaak toont de aangepaste opmaakprofielen voor specifieke cellen.

2. In het dialoogvenster Onderwerpen kiezen selecteert u het onderwerp dat u op het werkblad wilt toepassen.

3. Klik op OK

Zodra u in het dialoogvenster Onderwerpen kiezen een ander onderwerp selecteert, worden sommige eigenschappen van het eigen opmaakprofiel op het huidige werkblad toegepast. De wijzigingen zijn onmiddellijk zichtbaar in uw werkblad.