Databasebereiken definiëren

U kunt een cellenbereik in een werkblad definiëren om als een database te gebruiken. Elke rij in dit databasebereik komt overeen met een databaserecord en elke cel in een rij komt overeen met een databaseveld. U kunt het bereik sorteren, groeperen, doorzoeken en er berekeningen op uitvoeren, net zoals u dat in een database doet.

Waarschuwingspictogram

U kunt een databasebereik alleen bewerken en oproepen in het werkblad dat het bereik bevat. U kunt het databasebereik niet in de weergave van LibreOffice-gegevensbronnen oproepen.

Een databasebereik definiëren

1. Selecteer het cellenbereik dat u als databasebereik wilt definiëren.

2. Kies Gegevens - Bereik definiëren.

3. In het vak Naam voert u een naam voor het databasebereik in.

4. Klik op Overige.

5. Specificeer de opties voor het databasebereik.

6. Klik op OK.