Automatische wijzigingen deactiveren

LibreOffice corrigeert standaard vaak gemaakte tikfouten en past opmaak toe terwijl u typt. U kunt automatische wijzigingen direct ongedaan maken met +Z.

Hieronder ziet u hoe u automatische wijzigingen in LibreOffice Calc kunt in- en uitschakelen:

Automatische voltooiing van tekst of getallen

Wanneer u een gegevens in een cel invoert, stelt LibreOffice Calc automatisch overeenkomende invoer voor die in dezelfde kolom is gevonden. Dit is de functie AutoInvoer.

U kunt AutoInvoer aan- en uitzetten door het vinkje te plaatsen of weg te halen bij Extra - AutoInvoer.

Automatische conversie naar datumopmaak

LibreOffice Calc converteert bepaalde items automatisch naar datums. Zo kan 1.1 als 1 januari van het huidige jaar geĂŻnterpreteerd worden volgens de landinstellingen van uw besturingssysteem en dan weergegeven worden volgens de datumopmaak die op de cel is toegepast.

Teneinde ervoor te zorgen dat een item als tekst geĂŻnterpreteerd wordt, voegt u een apostrof aan het begin van het item toe. De apostrof wordt niet in de cel weergegeven.

Aanhalingstekens vervangen door aangepaste aanhalingstekens

Kies Extra - AutoCorrectie - Opties voor AutoCorrectie. Ga naar het tabblad Typografische aanhalingstekens en haal het vinkje weg bij Vervangen.

Celinhoud begint altijd met een hoofdletter

Kies Extra - AutoCorrectie - Opties voor AutoCorrectie. Ga naar het tabblad Opties. Deselecteer Elke zin met een hoofdletter beginnen.

Woord vervangen door ander woord

Kies Extra - AutoCorrectie - Opties voor AutoCorrectie. Ga naar het tabblad Vervangen. Selecteer het paar woorden en klik op Verwijderen.

Help ons, alstublieft!