URI-functies

Deze werkbladfuncties worden gebruikt voor het invoegen van gegevens van Universal Resource Identifiers (URI).

WEBSERVICE

Web-inhoud van een URI verkrijgen.

Syntaxis

WEBSERVICE(URL)

URL: URL-tekst van de webservice.

Voorbeelden

=WEBSERVICE("wiki.documentfoundation.org/api.php?hidebots=1&days=7&limit=50&action=feedrecentchanges&feedformat=rss")

Geeft de inhoud van de internetpagina "http://wiki.documentfoundation.org/api.php?hidebots=1&days=7&limit=50&action=feedrecentchanges&feedformat=rss".

Technische informatie

tip

Deze functie is beschikbaar sinds LibreOffice 4.2.

Deze functie maakt geen deel uit van de Open Document Format for Office Applications (OpenDocument) Versie 1.3. Deel 4: Herberekende formule (OpenFormula) indeling standaard. De naamafstand is

COM.MICROSOFT.WEBSERVICE

XMLFILTER

Pas een XPath-expressie toe op een XML-document.

Syntaxis

XMLFILTER(XML-Document; XPath-expressie)

XML-document (vereist): Tekenreeks die een geldige XML-stroom bevat.

XPad-expressie (vereist): Tekenreeks die een geldige XPad-expressie bevat.

Voorbeelden

=FILTERXML(WEBSERVICE("wiki.documentfoundation.org/api.php?hidebots=1&days=7&limit=50&action=feedrecentchanges&feedformat=rss");"//lastBuildDate")

Geeft informatie over de laatste builddatum van de wiki.

Technische informatie

tip

Deze functie is beschikbaar sinds LibreOffice 4.2.

Deze functie maakt geen deel uit van de Open Document Format for Office Applications (OpenDocument) Versie 1.3. Deel 4: Herberekende formule (OpenFormula) indeling standaard. De naamafstand is

COM.MICROSOFT.FILTERXML

URLCODERING

Geeft een URL-gecodeerde tekenreeks

Gebruik deze functie om tekst met symbolen van nationale alfabetten (bijvoorbeeld tekens met accenten, niet-ASCII-alfabetten of Aziatische woorden) om te zetten in een reeks URL-standaardsymbolen.

Syntaxis

URL.CODEREN (Tekst)

Tekst: Tekenreeks die moet worden gecodeerd naar een reeks URL-standaardsymbolen.

Voorbeelden

Als cel A1 de cyrillische tekst "автомобиль" bevat, =URL.CODEREN(A1) geeft %D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D1%8C (het woord "автомобиль" betekent auto in het Russisch).

Als cel B1 de tekst "車" bevat, =URL.CODEREN(B1) geeft %E8%BB%8A ("車" betekent auto in Japans).

Technische informatie

tip

Deze functie is beschikbaar sinds LibreOffice 5.0.

Deze functie maakt geen deel uit van de Open Document Format for Office Applications (OpenDocument) Versie 1.3. Deel 4: Herberekende formule (OpenFormula) indeling standaard. De naamafstand is

COM.MICROSOFT.ENCODEURL