SCHAKELEN

SCHAKELEN vergelijkt Uitdrukking met Waarde1met waarden en retourneert het resultaat behorend bij de eerste waarde die gelijk is aan de uitdrukking. Als er geen overeenkomst is en een standaardresultaat is gegeven, wordt deze geretourneerd.

Syntaxis

SCHAKELEN(Uitdrukking; Waarde1; Resultaat1[; Waarde2; Resultaat2][; ... ; [Waarde127; Resultaat27][; standaardresultaat]])

tip

Als u ervoor kiest om geen standaardresultaat op te geven, kunnen 127 Waarde/Resultaatparen als parameters worden ingevoerd. Als u ervoor kiest om een standaardresultaat aan het einde van de lijst met parameters op te nemen, mogen er slechts 126 Waarde/Resultaatparen worden ingevoerd.


Uitdrukking is een tekst, numerieke, logische of datuminvoer of verwijzing naar een cel.

Waarde1; Waarde2; ... is elke waarde of verwijzing naar een cel. Elke waarde moet een resultaat hebben.

Resultaat1; Resultaat2; ... is elke waarde of verwijzing naar een cel.

standaard resultaat: elke waarde of verwijzing naar een cel die wordt geretourneerd wanneer er geen overeenkomst is.

Als geen waarde gelijk is aan expression en er geen standaard resultaat wordt gegeven, wordt een #N/A-fout geretourneerd.

Voorbeelden

=SCHAKELEN(MAAND(A3);1;"Januari";2;"Februari";3;"Maart";"Geen overeenkomst") retourneer "Januari" als A3 een datum bevat in Januari, "Februari" als A3 een datum bevat in Februari , etc...

Technische informatie

tip

Deze functie is beschikbaar sinds LibreOffice 5.2.


Deze functie maakt geen deel uit van de Open Document Format for Office Applications (OpenDocument) Versie 1.3. Deel 4: Herberekende formule (OpenFormula) indeling standaard. De naamafstand is

COM.MICROSOFT.SWITCH

Help ons, alstublieft!