Scenario's

Gebruik dit veld om een scenario te definiëren voor het geselecteerde gebied van het blad.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies Extra - Scenario's.

Gebruik van scenario's

Naam van scenario

Hier kunt u de naam voor het scenario definiëren. Gebruik een duidelijke, unieke naam zodat u het scenario altijd kunt identificeren. U kunt een scenarionaam ook via de Navigator wijzigen via het menu-item Eigenschappen.

Opmerking

Specificeert aanvullende informatie over het scenario. Deze informatie wordt in de Navigator weergegeven wanneer u op het pictogram Scenario's klikt en het gewenste scenario selecteert. U kunt deze informatie ook in de Navigator wijzigen via de opdracht Eigenschappen in het contextmenu.

Instellingen

Dit gedeelte wordt gebruikt om bepaalde, in de scenarioweergave gebruikte, instellingen te definiëren.

Rand weergeven

Markeer dit vakje als u het scenario in uw blad met een rand wilt markeren. De kleur voor de rand wordt gespecificeerd in het keuzelijst met invoervak onder dit aankruisvakje. De rand zal een titelbalk hebben die de naam van het laatste scenario weergeeft. De knop aan de rechterkant biedt u een overzicht van alle scenario's in dit gedeelte. Als er meerdere scenario's zijn gedefinieerd, kunt u elk van de scenario's uit deze lijst kiezen.

Terugkopiëren

Kopieert de waarden van gewijzigde cellen in het actieve scenario. Als u deze optie niet selecteert, wordt het scenario niet gewijzigd wanneer u de celwaarden wijzigt. Het effect van de instelling Terugkopiëren is afhankelijk van de celbeveiliging en de instellingen voor Wijzigingen voorkomen.

Heel blad kopiëren

Markeer dit aankruisvakje als het gehele blad moet worden gekopieerd in een aanvullend scenarioblad.

Wijzigingen voorkomen

Voorkomt wijzigingen in het actieve scenario. Het gedrag van de instelling Terugkopiëren is afhankelijk van de celbeveiliging, de bladbeveiliging en de instellingen voor Wijzigingen voorkomen.