Kop- en voetteksten

Definieert of formatteert een kop- of voettekst voor het gebruikte pagina-opmaakprofiel.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Op de Menubalk:

Kies Invoegen - Kop- en voetteksten.

Kies Opmaak - Pagina-opmaakprofiel - Koptekst (of Voettekst) (tabblad), druk op Bewerken.

Kies Opmaakprofielen - Opmaakprofielen beheren - Pagina-opmaakprofielen, open het contextmenu van het pagina-opmaakprofiel, kies Opmaakprofiel bewerken - Koptekst (of Voettekst) (tabblad), druk op Bewerken.

Vanuit de gebruikersinterface met tabbladen:

Kies Lay-out - Kop- en voettekst.

Kies Lay-out - Pagina opmaken - Koptekst (of Voettekst) (tabblad), druk op Bewerken.

In het menu Invoegen van het tabblad Invoegen, kies Kop- en voetteksten.

Vanuit de werkbalken:

Pictogram Kop- en voetteksten

Kop- en voetteksten

Linkerbereik

Voer de tekst in die moet worden weergegeven aan de linkerzijde van de kop- of voettekst.

Middenbereik

Voer de tekst in die moet worden weergegeven in het midden van de kop- of voettekst.

Rechterbereik

Voer de tekst in die moet worden weergegeven aan de rechterzijde van de kop- of voettekst.

Kop-/voettekst

Selecteer een vooraf gedefinieerde koptekst of voettekst in de lijst.

Tekstattributen

Opent een dialoogvenster om opmaak aan nieuwe of geselecteerde tekst toe te wijzen. Het dialoogvenster Tekstattributen bevat de tabbladen LettertypeTeksteffecten en Positie.

Pictogram Tekstattributen

Tekstattributen

Bestandsnaam

Plaatst een tijdelijk aanduiding voor de bestandsnaam in het geselecteerde gebied. Klik om de 'Titel' in te voegen. Houd de muisknop lang ingedrukt om 'Titel', 'Bestandsnaam' of 'Pad/Bestandsnaam' in het submenu te selecteren. Als er geen titel toegewezen is (zie Bestand - Eigenschappen), wordt de 'Bestandsnaam' ingevoegd.

Pictogram Folder

Bestandsnaam

Bladnaam

Plaatst een tijdelijke aanduiding in het geselecteerde kop-/voettekstbereik. Deze tijdelijke aanduiding zal in de kop-/voettekst van het huidige document vervangen worden door de bladnaam.

Pictogram Bladnaam

Bladnaam

Pagina

Plaatst een tijdelijke aanduiding in het geselecteerde kop-/voettekstbereik. Deze tijdelijke aanduiding zal vervangen worden door de paginanummering. Dit laat continue paginanummering toe in een document.

Pictogram

Pagina

Pagina's

Plaatst een tijdelijke aanduiding in het geselecteerde kop-/voettekstbereik. Deze tijdelijke aanduiding zal vervangen worden door het totaal aantal pagina's in het document.

Pictogram Pagina's

Pagina's

Datum

Plaatst een tijdelijke aanduiding in het geselecteerde kop-/voettekstbereik. Deze tijdelijke aanduiding zal in de kop-/voettekst van elke pagina van het document vervangen worden door de huidige datum.

Pictogram Datum

Datum

Tijd

Plaatst een tijdelijke aanduiding in het geselecteerde kop-/voettekstbereik. Deze tijdelijke aanduiding zal in de kop-/voettekst van elke pagina van het document vervangen worden door de huidige tijd.

Pictogram Tijd

Tijd