Werken met VBA-macro's

Visual Basic voor Applicaties (VBA) is een implementatie van Microsoft's Visual Basic, wat in alle Microsoft Office applicaties is ingebouwd.

Ondersteuning voor VBA is niet compleet, maar het omvat een groot deel van de gebruikelijke gebruikspatronen. De meeste macro's maken gebruik van een beheersbare subset van objecten in de Excel API (zoals het bereik, werkblad, werkboek, enz.) en de ondersteuning omvat die objecten en de meest gebruikte methode / eigenschappen van die objecten.

Microsoft Office documenten met uitvoerbare VBA-macro's laden

Kies - Laden/Opslaan - VBA-eigenschappen en markeer het keuzevak Uitvoerbare code. Laad of open dan uw document.

Uitvoerbare code

De VBA-code (Visual BASIC for Applications) zal worden geladen, gereed om te worden uitgevoerd. Indien dit keuzevak niet is gemarkeerd, zal de VBA-code als opmerkingen worden weergegeven zodat die wel kan worden bekeken, maar niet zal kunnen worden uitgevoerd.

tip

Na het laden van de VBA-code, voegt LibreOffice de instructie Option VBASupport 1 in elke basismodule in om een beperkte ondersteuning voor VBA-instructies, functies en objecten mogelijk te maken. Zie Instructie Option VBASupport voor meer informatie.


VBA-macro's uitvoeren

Voer VBA-macro's op dezelfde manier uit als LibreOffice Basic-macro's.

Waarschuwingspictogram

Aangezien de ondersteuning voor VBA onvolledig is, moet u mogelijk de VBA-code bewerken en de ontbrekende ondersteuning met LibreOffice Basic objecten, opdrachten en functies aanvullen.


VBA-macro's bewerken

VBA-macro's kunnen bewerkt worden in de LibreOffice Basic-IDE.

Help ons, alstublieft!