Object ThisDatabaseDocument

ThisDatabaseDocument staat voor het actieve Base-document, dat als object kan worden benaderd.

ThisDatabaseDocument retourneert een object van het type com.sun.star.sdb.XOfficeDatabaseDocument.

Syntaxis:

ThisDatabaseDocument

Als het actieve venster niet verwijst naar een Base-document, dan retourneert ThisDatabaseDocument de waarde Nothing.

tip

Als het actieve venster de Basic IDE is, dan retourneert het object ThisDatabaseDocument de database waar het huidige script van is.

Voorbeeld:

Het openen van de huidige database "formName" en het maximaliseren kan als volgt:

Dim form As Object
        ThisDatabaseDocument.CurrentController.connect("","")
        form = ThisDatabaseDocument.FormDocuments.getByName("formName").open )
        form.currentController.frame.ContainerWindow.IsMaximized = True

Help ons, alstublieft!