Functie Partition [VBA]

Retourneert een tekenreeks die aangeeft waar een getal voorkomt binnen berekende bereiken.

warning

Deze constante, functie of object, is ingeschakeld met de instructie Option VBASupport, geplaatst voor het uitvoerbare programmacode in een module.

Syntaxis:

Partition( Number, Start, Stop, Interval)

Geretourneerde waarde:

String

Parameters:

Getal: Verplicht. Het eerste getal dat u wilt zoeken. (U kunt zoeken op meerdere aaneengesloten getallen.)

Start: Verplicht. Een geheel getal dat de ondergrens van het bereik aangeeft.

Stop: Vereist. Een geheel getal dat de hoogste waarde van het bereik definieert.

Interval: Vereist. Een geheel getal dat de grootte van de partities specificeert binnen het bereik van getallen (tussen Start en Stop).

Voorbeeld:

Option VBASupport 1
        Option Explicit
        Sub Test_Partition
            Dim retStr As String
            retStr = Partition(20, 0, 98, 5)
            print "20:24  het getal 20 komt voor in het bereik: " & retStr
            retStr = Partition(20, 0, 99, 1)
            print " 20: 20 het getal 20 komt voor in het bereik: " & retStr
            retStr = Partition(120, 0, 99, 5)
            print  "100:  het getal 120 komt voor in het bereik: " & retStr
            retStr = Partition(-5, 0, 99, 5)
            print "   : -1 het getal -5 komt voor in het bereik: " & retStr
            retStr = Partition(2, 0, 5, 2)
            print " 2: 3 het getal 2 komt voor in het bereik: " & retStr