LibreOffice Basic Help

LibreOffice biedt een API (Application Programming Interface) waardoor de LibreOffice-componenten met verschillende programmeertalen beheerd kunnen worden met behulp van de LibreOffice-SDK (Software Development Kit). Ga naar https://api.libreoffice.org voor meer informatie over de LibreOffice-API en de Software Development Kit.

Deze hulpsectie verklaart de meest algemene functies van LibreOffice Basic. Voor diepere informatie wordt verwezen naar de OpenOffice.org BASIC Programming Guide in de Wiki.

Werken met LibreOffice Basic

Programmeren met LibreOffice Basic

Runtime-functies

Recording a Macro

Een BASIC-dialoogvenster maken

Besturingselementen in de dialoogeditor maken

Eigenschappen van besturingselementen in de dialoogeditor wijzigen

Een dialoogvenster met Basic openen

Programmeervoorbeelden voor besturingselementen in de dialoogeditor

Basic programmeringsvoorveelden

Werken met VBA-macro's

Werken met VBA-macro's

Exclusieve VBA-functies en instructies

Working with Macros in Python

LibreOffice Python-scripts Help

Python programmeringsvoorbeelden

LibreOffice interne Basic macro bibliotheken

LibreOffice installeert een geheel van Basic macro bibliotheken, die bereikt kunnen worden door uw Basic macro's.

De Hulpmiddelen bibliotheek

De Depot bibliotheek

De Euro bibliotheek

De FormWizard bibliotheek

De Gimmicks bibliotheek

De Schedule bibliotheek

De ScriptBindingLibrary bibliotheek

De bibliotheek Sjablonen Library

Help over de Help-functies

De Help verwijst naar de standaard instellingen van het programma op een systeem dat naar standaarden is ingesteld. Beschrijvingen van kleuren, muisacties, of andere te configureren items kunnen afwijken voor uw programma en systeem.