Functie CompatibilityMode

De functie CompatibilityMode beheert de runtime mode en beïnvloedt, na elke wijziging van die mode, alle code die daarna wordt uitgevoerd.

warning

Wees voorzichtig met het gebruik van deze functionaliteit, beperk deze bijvoorbeeld tot de conversie van een document.

Syntaxis:

Compatibiliteitsmodus (Optioneel inschakelen als Boolean) As Boolean

Geretourneerde waarde:

CompatibilityMode-functie retourneert altijd de modus die actief is na uitvoering. Dat wil zeggen, als het wordt aangeroepen met argument, wordt de nieuwe modus geretourneerd, als het wordt aangeroepen zonder argument, wordt de actieve modus geretourneerd zonder deze te wijzigen.

Parameters:

Inschakelen: Stelt de nieuwe compatibiliteitsmodus in of uit wanneer het argument aanwezig is.

note

Functie CompatibilityMode is gerelateerd met Option VBASupport 1, in dat geval retourneert het altijd True. Het staat los van de compiler directive Option Compatible.

Deze functie heeft invloed op of kan nuttig zijn in de volgende situaties:

Voorbeeld:

Uitgaande van een niet LEGE map op file:///home/me/Test

Sub RemoveDir

MsgBox CompatibilityMode() ' False

CompatibilityMode( True ) RmDir( "file:///home/me/Test" ) CompatibilityMode False

MsgBox CompatibilityMode ' False

End Sub

Met CompatibilityMode( True ) treedt er in het programma een fout op, in het andere geval wordt de map Test en de inhoud ervan verwijderd.

Voorbeeld:

Gedrag Dir aanpassen

Sub VBADirCommand
        CompatibilityMode( Enable := True )   ' Toont ook normale bestanden
        Entry$ = Dir( "file:///home/me/Tmp/*.*", 16 )
        Total$ = ""
        While Entry$ <> ""
            Total$ = Total$ + Entry$ + Chr$(13)
            Entry$ = Dir
        Wend
        MsgBox Total$
        CompatibilityMode Enable := False ' Toont alleen mappen