Instructie Option ClassModule

Specificeert dat de module een class module is die elementen, eigenschappen, procedures en functies bevat.

warning

Deze instructie moet worden ingevoegd vóór de uitvoerbare programmacode in een module.

Parameters:

Deze instructie moet samen met de instructie Option Compatible of met de instructie Option VBASupport 1 worden gebruikt. De eerste zorgt voor het inschakelen van de VBA-compatibiliteit, de tweede zorgt voor het krijgen van ondersteuning voor VBA.

Syntaxis:

Option ClassModule

Voorbeeld:

Option Compatible
         Option ClassModule

' Hier komen de optionele elementen

Private Sub Class_Initialize()
             ' Optionele eenmalige code vooraf komt hier
         End Sub ' Constructor
         Private Sub Class_Terminate()
             ' Optionele eenmalige code achteraf, opruimen
         End Sub ' Destructor

' Hier komen de eigenschappen.

' Hier komen de procedures en de functies.