Maand-functie [VBA]

De functie MAAND geeft de gelokaliseerde naam van de maand van een opgegeven maandnummer.

warning

This constant, function or object is enabled with the statement Option VBASupport 1 placed before the executable program code in a module.

Syntaxis:

MonthName(Month as Integer [,Abbreviate as Boolean])

Geretourneerde waarde:

String

Parameters:

MAAND: Waarde van 1 t/m 12, januari t/m december, waarvan de gelokaliseerde naam gegeven moet worden.

Afkorten: Optioneel. Een Booleaanse waarde die aangeeft of de naam van de maand moet worden afgekort.

Foutcodes:

5 Ongeldige aanroep van procedure

Voorbeeld:

REM  *****  BASIC  *****
        Option VBASupport 1
        Sub Example_MonthName
         Dim mBirthday as Integer
         mBirthday = 1
         print mBirthday &" "& MonthName(mBirthday,False)