Specificatie GlobalScope

Om persoonlijke en gedeelde bibliotheek-containers (Applicatie Macro's of Mijn macro's) binnen een document te beheren, gebruik de specificatie GlobalScope.

De broncode en dialogen van BASIC zijn opgeslagen in bibliotheek-containers. Bibliotheken kunnen modules en dialogen bevatten.

In BASIC:

De bibliotheken en modules kunnen beheerd worden met het object BasicLibraries. Bibliotheken kunnen op verzoek doorzocht, bekeken en geladen worden. In Monitoren documentgebeurtenissen staat hoe een LibreOffice bibliotheek wordt geladen.

In dialoogvensters:

Dialoogbibliotheken en dialogen kunnen met het object DialogLibraries worden beheerd. Hier wordt aangegeven hoe u een LibreOffice gedeelde dialoog kunt starten.

BasicLibraries en DialogLibraries containers bestaan op applicatie-niveau en binnen elk document. Bibliotheek-containers van documenten hebben geen specificatie GlobalScope nodig om gebruikt te kunnen worden. Als u in een document een globale container (dus in Applicatie Macro's of in Mijn macro's) wilt gebruiken,moet u wel de specificatie GlobalScope gebruiken.

Syntaxis:

GlobalScope specifier

Voorbeeld:

Voorbeeld in het document Basic


    ' Aanroepen van Dialoog1 in de documentbibliotheek Standard
    oDlgDesc = DialogLibraries.Standard.Dialog1
    ' Aanroepen van Dialoog2 in de toepassingsbibliotheek Bibliotheek1
    oDlgDesc = GlobalScope.DialogLibraries.Library1.Dialog2

Help ons, alstublieft!