CreateUnoService Function

Verbindt een Uno service met de ProcessServiceManager.

Syntaxis:

oService = CreateUnoService(Uno service-naam)

Voor een lijst met beschikbare services gaat u naar:https://api.libreoffice.org/docs/idl/ref/namespacecom_1_1sun_1_1star.html (engels)

Voorbeeld:

Calling Calc functions in Basic:

REM The code below does not work for add-in functions, which have a different calling procedure.
    Function MyVlook(item, InRange As Object, FromCol As Integer)
        Dim oService As Object
        oService = createUnoService("com.sun.star.sheet.FunctionAccess")
        REM Always use the function English name
        MyVlook = oService.callFunction("VLOOKUP",Array(item, InRange, FromCol, True))
    End Function

Voorbeeld:

oIntrospection = CreateUnoService( "com.sun.star.beans.Introspection" )

De volgende code maakt gebruik van een service om een dialoogvenster Bestand openen te openen:

Sub Main
    fNaam = BestandOpenenDialoog ("Kies een bestand")
    Print "Gekozen bestand: "+fNaam
End Sub

Function FileOpenDialog(title As String) As String
    filepicker = createUnoService("com.sun.star.ui.dialogs.FilePicker")
    filepicker.Title = title
    filepicker.execute()
    files = filepicker.getFiles()
    FileOpenDialog=files(0)
End Function