Vergelijkingsoperatoren

Vergelijkingsoperatoren vergelijken twee uitdrukkingen. Het resultaat wordt geretourneerd als een booleaanse expressie die bepaalt of de vergelijking True (-1) of False (0) is.

Syntaxis:

result = expression1 { = | < | > | <= | >= } expression2

Parameters:

result: Booleaanse waarde die het resultaat van de vergelijking aangeeft (True of False)

expression1, expression2: Alle numerieke waarden of tekenreeksen die u wilt vergelijken.

Vergelijkingsoperatoren

= : Gelijk aan

< : Kleiner dan

> : Groter dan

<= : Kleiner dan of gelijk aan

>= : Groter dan of gelijk aan

<> : Niet gelijk aan

Voorbeeld:

Sub ExampleUnequal
Dim sFile As String
Dim sRoot As String ' Rootdirectory voor bestand in- en uitvoer
    sRoot = "c:\"
    sFile = Dir$( sRoot ,22)
    If sFile <> "" Then
        Do
            MsgBox sFile
            sFile = Dir$
        Loop Until sFile = ""
    End If
End Sub

Help ons, alstublieft!