Functie FindPropertyObject

Stelt objecten in staat om te worden geadresseerd tijdens runtime als een tekenreeksparameter met behulp van de objectnaam.

Bijvoorbeeld, de volgende opdracht:

MyObj.Prop1.Command = 5

komt overeen met het opdrachtblok:

Dim ObjVar as Object
Dim ObjProp as Object
ObjName As String = "MyObj"
ObjVar = FindObject( ObjName As String )
PropName As String = "Prop1"
ObjProp = FindPropertyObject( ObjVar, PropName As String )
ObjProp.Command = 5

Dit staat toe dat namen dynamisch worden gemaakt tijdens runtime, u zou bijvoorbeeld

"TekstBewerk1" tot "TekstBewerk5" in een lus kunnen gebruiken om vijf besturingsnamen te creƫren.

Zie ook: FindObject

Syntaxis:

FindPropertyObject( ObjVar, PropName As String )

Parameters:

ObjVar: Object-variabele om dynamisch te definiƫren tijdens runtime.

PropNaam: String die de naam van de eigenschap die moet worden geadresseerd tijdens runtime specificeert.

Foutcodes:

5 Ongeldige aanroep van procedure

12 Variabele is niet gedefinieerd

14 Ongeldige parameter

52 Ongeldige bestandsnaam/ongeldig bestandsnummer

57 I/O-fout in apparaat