Instructie Option VBASupport

Geeft aan dat LibreOffice-Basic sommige VBA statements, functies en objecten ondersteunt.

warning

Deze instructie moet worden ingevoegd vóór de uitvoerbare programmacode in een module.

note

De ondersteuning voor VBA is niet volledig, maar beslaat een groot deel van de veelgebruikte patronen.

warning

Wanneer VBA-ondersteuning is ingeschakeld, zijn LibreOffice Basisfunctieargumenten en retourwaarden hetzelfde als hun tegenhangers van VBA-functies. Als de ondersteuning is uitgeschakeld, kunnen LibreOffice Basic-functies argumenten accepteren en waarden retourneren die verschillen van hun VBA-tegenhangers.

Syntaxis:

Option VBASupport {1|0}

Parameters:

VBA support in LibreOffice inschakelen

0: VBA support uitschakelen

Voorbeeld:

Option VBASupport 1
Sub ExampleVBA
    Dim sVar As Single
    sVar = Worksheets("Sheet1").Range("A1")
    Print sVar