Lussen

De volgende instructies worden gebruikt om lussen uit te voeren.

Instructie Do...Loop

Herhaalt de instructies tussen de instructies Do en Loop terwijl de voorwaarde True is of totdat de voorwaarde True wordt.

Instructie For...Next

Herhaalt de instructies tussen het For...Next-blok een gespecificeerd aantal keren.

Instructie While...Wend

Wanneer een programma een instructie While tegenkomt, test het de voorwaarde. Als de voorwaarde False is, gaat het programma direct verder na de instructie Wend. Als de voorwaarde True is, wordt de lus uitgevoerd totdat het programma Wend vindt en dan terugspringt naar de instructie While. Als de voorwaarde nog steeds True is, wordt de lus opnieuw uitgevoerd.