Functie IIf

Geeft één van twee mogelijke functieresultaten terug, afhankelijk van de logische waarde van de geëvalueerde uitdrukking.

Syntaxis:

IIf (Bool As Boolean, Variant1 As Variant, Variant2 As Variant) As Variant

Parameters:

Bool: Elke expressie die u wilt evalueren. Als de expressie resulteert in True, retourneert de functie de waarde van Variant1, anders wordt de waarde van Variant2 geretourneerd.

Variant1, Variant2: Elke uitdrukking, waarvan er één wordt geretourneerd als het resultaat van de functie, afhankelijk van de logische evaluatie.

note

IIf evalueert zowel Variant1 als Variant2, zelfs als er slechts één wordt geretourneerd. Als een van de expressies een fout oplevert, retourneert de functie de fout. Gebruik IIF bijvoorbeeld niet om een mogelijke deling door nul resultaat te omzeilen.

Foutcodes:

5 Ongeldige aanroep van procedure

Voorbeeld:

REM Retourneert het maximum van 3 waarden
Function Max (A As Double, B As Double, C, As Double) As Double
    Max = IIf( A >= B, A, B)
    Max = IIf( C >= Max, C, Max)
End Function
REM Slecht gebruik van functie IIf
Function Inverse(A As Double) As Double
    Inverse = IIf( A = 0, 0, 1/A )
End Function

If of Select Case instructies

Functie Switch