Functies voor foutafhandeling

Gebruik de volgende instructies en functies om de manier te definiëren waarop LibreOffice Basic reageert op run-time fouten.

LibreOffice Basic biedt verschillende methoden om te voorkomen dat een programma wordt beëindigd wanneer er een run-time fout optreedt.

CVErr Function

Converteert een tekenreeks of numerieke expressie naar een variant-expressie van het subtype Fout.

Erl-functie

Geeft het regelnummer terug waarin een fout voorkwam gedurende de uitvoering van het programma.

Err-functie

Geeft een foutcode terug die de fout die voorkwam gedurende de uitvoering van het programma identificeert.

Err Object [VBA]

Use VBA Err object to raise or handle runtime errors.

IsError Function

Hiermee wordt getest of een variabele een foutwaarde bevat.

Error-functie

Retourneert het foutbericht dat overeenkomt met een waarde of roept een bepaalde foutcontext op.

On Error GoTo ...-instructie

Schakelt een foutafhandelingsroutine in nadat er een fout is opgetreden, of hervat de uitvoering van het programma.

Resume Statement

Resets error information and indicates what to execute next.