Input#-instructie

Leest gegevens uit een geopend sequentieel bestand.

Syntaxis:

Input Statement diagram

Input #fileNum {,|;} var1 [, var2 [, ...]]

Parameters:

fileNum: Number of the file that contains the data that you want to read. The file must be opened with the Open statement using the key word INPUT.

var: A numeric or string variable that you assign the values read from the opened file to.

De Input#-instructie wordt gebruikt om numerieke waarden of tekenreeksen uit een geopend bestand te lezen en de gegevens aan één of meer variabelen toe te kennen. Een numerieke variabele wordt gelezen tot het eerste harde regeleinde (Asc=13), regeleinde (Asc=10), spatie of komma. Tekenreeksvariabelen worden gelezen tot het eerste harde regeleinde (Asc=13), regeleinde (Asc=10) of komma.

Gegevens en gegevenstypen in een bestand moeten in dezelfde volgorde verschijnen als de variabelen die toegekend zijn in 'Var'. Als u niet-numerieke waarden toekent aan een numerieke variabele, wordt aan 'var' de waarde '0' toegekend.

Records die door komma's gescheiden zijn, kunnen niet aan een tekenreeksvariabele worden toegewezen. Aanhalingstekens (") in het bestand worden eveneens genegeerd. Als u deze tekens uit het bestand wilt lezen, moet u de Line Input#-instructie gebruiken om pure tekstbestanden (bestanden die alleen afdrukbare tekens bevatten) regel voor regel te lezen.

Als het einde van het bestand wordt bereikt terwijl een gegevenselement wordt gelezen verschijnt een foutboodschap en wordt het proces afgebroken.

Voorbeeld:

Sub ExampleWorkWithAFile
Dim iCount As Integer, sFileName As String
Dim sName As String, sValue As Integer

sFileName = "C:\data.txt"
    iCount = Freefile

' Schrijf data (die we later met Invoer zullen lezen) naar een bestand
    Open sFileName For Output As iCount
    sName = "Hamburg" : sValue = 200
    Write #iCount, sName, sValue
    sName = "New York" : sValue = 300
    Write #iCount; sName, sValue
    sName = "Miami" : sValue = 459
    Write #iCount, sName, sValue
    Close #iCount

iCount = Freefile
    ' Lees databestand door gebruik te maken van Invoer
    Open sFileName For Input As iCount
    Input #iCount, sName, sValue
    MsgBox sName & " " & sValue
    Input #iCount; sName, sValue
    MsgBox sName & " " & sValue
    Input #iCount, sName, sValue
    MsgBox sName & " " & sValue
    Close #iCount