I/O-functies voor bestanden

Gebruik bestands-I/O-functies om door de gebruiker gedefinieerde (gegevens)bestanden te maken en beheren.

Speciale functies ondersteunen het creëren van "relatieve" bestanden, die kunnen worden gebruikt om bepaalde records op te slaan en ze direct te herladen door een recordnummer te specificeren. Bestand I/O functies helpen bij het beheren van uw bestanden door u te voorzien van specifieke informatie. Deze functies geven de bestandsgrootte, actuele padinstellingen of de bestanden van een subdirectory en zijn respectievelijke submappen terug of kunnen zelfs bepalen wanneer het bestand of directory was gemaakt of voor het laatst werd gewijzigd.

note

De bibliotheek ScriptForge in LibreOffice 7.1 introduceert de service FileSystem met methodes om in gebruikersscripts met bestanden en mappen om te gaan.

Bestanden openen en sluiten

Invoer-/uitvoerfuncties voor bestanden

Bestanden beheren

Alle functies en instructies voor het beheren van bestanden worden hier beschreven.