De BASIC-editor

De BASIC-editor biedt de standaard functies voor bewerking die u kent van het werken in een tekstdocument. De editor ondersteunt de functies van het menu Bewerken (Knippen, Verwijderen, Plakken), de mogelijkheid tekst met de Shift-toets te selecteren, en functies voor cursorpositionering (bijvoorbeeld van woord naar woord springen met en de pijltoetsen).

Lange regels kunnen in verschillende delen opgesplitst worden door een spatie en een onderstrepingsteken _ als de laatste twee tekens van een regel in te voegen. De regel wordt hierdoor met de volgende regel verbonden zodat één logische regel ontstaat. (Als 'Option Compatible' in dezelfde BASIC-module gebruikt wordt, is de functie voor regelomloop ook geldig voor opmerkingsregels.)

Wanneer u op het pictogram Run BASIC drukt op de werkbalk Macro, start het programma bij de eerste lijn van de BASIC-editor. Het programma begint bij de eerste Subroutine of Functie en dan stopt het programma. Het "Sub Main" krijgt geen voorrang op de uitvoering van het programma.

tip

Voeg uw BASIC-code in tussen de Sub Main en End Sub lijnen die u ziet wanneer u voor het eerst IDE opent. Ook kunt u alle lijnen verwijderen en dan uw eigen BASIC-code invoegen.

In een project navigeren

De bibliothekenlijst

Selecteer een bibliotheek in de lijst Bibliotheek links op de Macrobalk om de bibliotheek in de editor te laden. De eerste module van de geselecteerde bibliotheek wordt weergegeven.

De Objectcatalogus

Klik op het pictogram Objectcatalogus Pictogram op de Macrobalk om de objectcatalogus weer te geven.

Het dialoogvenster toont een lijst van alle bestaande objecten in een hiërarchische weergave. Dubbelklik op een lijstitem om de onderliggende objecten te tonen.

Om een bepaalde module in de Editor te openen of om de cursor in een geselecteerde SUB of FUNCTIE te plaatsen, dubbelklik op het desbetreffende item.

BASIC-broncode opslaan en laden

U kunt BASIC-code in een tekstbestand opslaan, zodat u het in andere programmasystemen kunt opslaan en importeren.

warning

U kunt BASIC-dialoogvensters niet in een tekstbestand opslaan.

Broncode in een tekstbestand opslaan

1. Selecteer in de objectcatalogus de module die u als tekst wilt exporteren.

2. Klik op het pictogram Brontekst opslaan als op de Macrowerkbalk.

3. Selecteer een bestandsnaam en klik op OK om het bestand op te slaan.

Broncode uit een tekstbestand laden

1. Selecteer de module waarin u de broncode van de objectcatalogus wilt importeren.

2. Plaats de cursor op de plek waar u programmacode wilt invoegen.

3. Klik op het pictogram Brontekst invoegen op de Macrowerkbalk.

4. Selecteer het tekstbestand met de broncode en klik op OK.