Bibliotheken, modules en dialoogvensters

Hieronder wordt het basisgebruik van bibliotheken, modules en dialoogvensters in LibreOffice BASIC beschreven.

LibreOffice BASIC biedt werktuigen waarmee u uw projecten kunt structureren. Er is ondersteuning voor verschillende 'eenheden' zodat u individuele SUBS en FUNCTIONS in een BASIC-project kunt groeperen.

Bibliotheken

U kunt bibliotheken gebruiken om modules te organiseren, en bibliotheken kunnen met een document of sjabloon verbonden worden. Wanneer het document of een sjabloon wordt opgeslagen, worden alle modules in de bibliotheek ook automatisch opgeslagen.

Een bibliotheek kan tot 16.000 modules bevatten.

Modules

Een module bevat SUBS en FUNCTIONS samen met declaraties van variabelen. De maximale lengte van een programma die kan worden opgeslagen is 64 kB. Een grotere module kan opgesplitst door het LibreOffice Basic project op te delen in meerdere modules en er dan een bibliotheek van te maken.

Dialoogmodules

Dialoogmodules bevatten dialoogdefinities, waaronder de eigenschappen van dialoogvensters, de eigenschappen van elk dialoogelement en de toegewezen gebeurtenissen. Aangezien een dialoogmodule slechts één dialoogvenster kan bevatten, wordt er vaak naar verwezen als 'dialoogvensters'.

Help ons, alstublieft!