Een Integrated Development Environment (IDE) voor Python instellen

Het schrijven van Python-macro's vereist extra configuratie om een IDE naar keuze in te stellen.

In tegenstelling tot de ontwikkeling van macro's in BASIC in LibreOffice, is het voor het ontwikkelen van Python-scripts voor LibreOffice een externe Integrated Development Environment (IDE)vereist. Er zijn meerdere IDE's beschikbaar die variëren van beginners tot geavanceerde Python-codeerders. Tijdens het gebruik van een Python IDE profiteren programmeurs van tal van functies, zoals syntax highlighting, code folding, class browsing, code completion, coding standard enforcement, test driven development, debugging, version control en nog veel meer. U kunt Python-toepassingen ontwerpen en ontwikkelen op de Wiki raadplegen voor meer informatie over de installatie van een brug tussen uw IDE en een actieve LibreOffice.

De extensie APSO

De extensie Alternative Python Script Organizer (APSO) vergemakkelijkt de uitgave van Python-scripts, met name wanneer deze is ingesloten in een document. Met APSO kunt u uw favoriete broncode-editor configureren en de geïntegreerde Python-shell starten. Er bestaan uitbreidingen die helpen bij het inspecteren van willekeurige UNO-objecten, zie voor aanvullende details over zulke extensies.