LibreOffice Python-scripts Help

LibreOffice biedt een API (Application Programming Interface) waardoor de LibreOffice-componenten met verschillende programmeertalen beheerd kunnen worden met behulp van de LibreOffice-SDK (Software Development Kit). Ga naar https://api.libreoffice.org voor meer informatie over de LibreOffice-API en de Software Development Kit.

In deze helpsectie worden de meestgebruikte Python-scriptfuncties voor LibreOffice uitgelegd. Raadpleeg voor meer informatie de Designing & Developing Python Applications op de Wiki.

Werken met Python-scripts in LibreOffice

U kunt Python-scripts uitvoeren door te kiezen voor Extra - Macro's - Macro uitvoeren. Het bewerken van scripts kan worden gedaan met de teksteditor van uw voorkeur. Python-scripts zijn aanwezig op verschillende locaties die hierna worden beschreven. U kunt de programmeervoorbeelden voor macro's raadplegen, die laten zien hoe u de interactieve console van Python uitvoert vanuit LibreOffice.

Scripts toewijzen in LibreOffice

Een Integrated Development Environment (IDE) voor Python instellen

Python Scripts Organization and Location

Running Python Interactive Console

Programmeren met Python-scripts

Python programmeringsvoorbeelden

Help over de Help-functies

De Help verwijst naar de standaard instellingen van het programma op een systeem dat naar standaarden is ingesteld. Beschrijvingen van kleuren, muisacties, of andere te configureren items kunnen afwijken voor uw programma en systeem.