Hulp bij LibreOffice Python-scripts

LibreOffice biedt een API (Application Programming Interface) waardoor de LibreOffice-componenten met verschillende programmeertalen beheerd kunnen worden met behulp van de LibreOffice-SDK (Software Development Kit). Ga naar https://api.libreoffice.org voor meer informatie over de LibreOffice-API en de Software Development Kit.

In deze helpsectie worden de meestgebruikte Python-scriptfuncties voor LibreOffice uitgelegd. Raadpleeg voor meer informatie de Designing & Developing Python Applications op de Wiki.

Werken met Python-scripts in LibreOffice

U kunt Python-scripts uitvoeren door te kiezen voor Extra - Macro's - Macro uitvoeren. Het bewerken van scripts kan worden gedaan met de teksteditor van uw voorkeur. Python-scripts zijn aanwezig op verschillende locaties die hierna worden beschreven. U kunt de programmeervoorbeelden voor macro's raadplegen, die laten zien hoe u de interactieve console van Python uitvoert vanuit LibreOffice.

Scripts toewijzen in LibreOffice

Een Integrated Development Environment (IDE) voor Python instellen

Python-scripts organisatie en locatie

Python Interactieve console uitvoeren

Programmeren met Python-scripts

Python programmeringsvoorbeelden

Basic-macro's in Python aanroepen

Python-scripts met ScriptForge

LibreOffice Python Modules

msgbox-module

scriptforge-module

uno-module

Help over de Help-functies

De Help verwijst naar de standaardinstellingen van het programma op een systeem dat naar standaarden is ingesteld. Beschrijvingen van kleuren, muisacties of andere te configureren items kunnen afwijken voor uw programma en systeem.