Funksjoner i LibreOffice Writer

LibreOffice Writer lar deg lage og utforme tekstdokumenter som du kan sette bilder, tabeller og diagrammer inn i. Du kan lagre dokumentene i mange ulike formater, som for eksempel det standardiserte OpenDocument format (ODF), Microsoft Word, doc-format, HTML og du kan lett eksportere dokumentene dine til «Portable Document Format» (PDF).

Skrive

LibreOffice Writer lar deg lage både vanlige dokumenter, som notater, fakser, brev, referater og flettede dokumenter, i tillegg til lange og komplekse eller oppdelte dokumenter med komplett litteraturliste, referansetabeller, innholdslister og stikkordregister.

LibreOffice Writer inkluderer også nyttige funksjoner som stavekontroll , en synonymordbok , Autokorriger , og bindestrek i tillegg til en rekke maler for nesten alle formål. Du kan også lage dine egne maler ved hjelp av veivisere.

Utforme og strukturere

LibreOffice gir mange alternativer for utforming av dokumenter. Bruk Stilbehandleren for å lage, tildele og endre stiler for avsnitt, enkelttegn, rammer og sider. I tillegg gir Dokumentstrukturen deg muligheten til å bevege deg raskt i dokumentet ditt, en disposisjonsvisning av dokumentet, samt en oversikt over objekter som er satt inn i dokumentet.

Du kan også lage ulike registre og innholdslister i tekstdokumenter. Du kan angi strukturen og utseendet til registrene og innholdslistene slik du måtte ønske. Hyperlenker og bokmerker lar deg hoppe direkte til tilhørende elementer i teksten.

Datatrykking i LibreOffice Writer

LibreOffice Writer inneholder mange publiserings- og tegneverktøy som hjelper deg med å lage profesjonelt stilede dokumenter, for eksempel brosjyrer, nyhetsbrev og invitasjoner. Du kan formatere dokumentene med flersøyleoppsett, rammer , grafikk ,tabeller og andre objekter.

Beregninger

Tekstdokumenter i LibreOffice har en innebygd beregningsfunksjon som hjelper deg med å utføre beregninger eller logiske lenker. Du kan enkelt lage en tabell i et tekstdokument for å gjøre beregninger.

Lage tegninger

Tegneverktøyet i LibreOffice Writer lar deg lage tegninger, bilder, forklaringer og bildetekster, samt andre typer av tegninger direkte i tekstdokumentet.

Sette inn bilder

Du kan sette bilder med mange ulike formater inn i et tekstdokument. I tillegg gir Galleriet en bildesamling sortert etter temaer, og du kan lage flotte skrifteffekter med Skriftformingsgalleriet.

Fleksibelt brukergrensesnitt

Brukergrensesnittet til programmet er laget slik at du kan endre det til å passe din bruk. Dette gjelder også for menyer og knapper. Du kan plassere programvinduer, som for eksempel stilbehandleren og dokumentstrukturen, som flytende vinduer hvor som helst på skjermen. Du kan også feste noen vinduer til kanten på arbeidsområdet.

Dra og slipp

Med dra-og-slipp-funksjonen kan du arbeide raskt og effektivt med tekstdokumenter i LibreOffice. Du kan for eksempel dra og slippe objekter, slik som bilder fra galleriet, fra et sted til et annet i det samme dokumentet, eller du kan flytte objekter mellom åpne LibreOffice-dokumenter.

Hjelpefunksjoner

Du kan bruke Hjelpesystemet som et komplett oppslagsverk for LibreOffice-programmene. Her finner du instruksjoner for både enkle og avanserte oppgaver.