Verktøylinjen «Egenskaper for tegneobjekter»

Du kan se verktøylinjen Egenskaper for tegneobjekter i Writer og Calc. Velg menyen Vis → Verktøylinjer → Egenskaper for tegneobjekter. Kontrollelementene er tilgjengelige når et tegneobjekt er valgt. Som standard vil forskjellige knapper vises, avhengig av om det er et tekstdokument eller et regneark.

Linje

Angi egenskapene for en valgt linje.

Ikon Linje

Linje

Pilstil

Åpne verktøylinjen for pilspisser. Bruk symbolet til å velge stil for enden på den valgte linjen.

Ikon Linjeslutt

Pilstil

Linjestil

Velg linjestilen du vil bruke.

Ikon

Linjestil

Linjebredde

Velg bredden for linjen. Du kan legge til en måleenhet. En linjebredde på null resulterer i en hårlinje med en bredde på én piksel av utdatamediet.

Ikon

Linjebredde

Linjefarge

Velg en farge for linjen.

Ikon

Linjefarge

Område

Angi hva objektene skal fylles med.

Ikon Område

Område

Områdestil/fyll

Velg den fylltypen du vil bruke på tegneobjektet.

Ikon

Områdestil/-fyll

Roter

Roter det valgte objektet.

Ikon

Roter

Anker

Lar deg bytte mellom forankringsalternativer.

Ikon Anker

Anker

Til forgrunn

Flytt objektet foran teksten.

Ikon til forgrunn

Til forgrunn

Til bakgrunn

Flytt objektet bak teksten.

Ikon til bakgrunn

Til bakgrunn

Flytt fremst

Flytt det valgte objektet fremst så det ligger foran alle andre objekter.

Ikon Flytt Fremst

Flytt fremst

Flytt bakerst

Flytt det valgte objektet bakerst, slik at det ligger bak alle andre objekter.

Ikon Send Bakerst

Flytt bakerst

Justering

Velg justering for de valgte objektene.

Ikon

Justering