Tabell

Viser kommandoer som kan brukes til å sette inn og redigere en tabell i et tekstdokument.

For å bruke denne funksjonen …

Fra menylinjen:

Velg Tabell.

Sett inn tabell

Setter inn en ny tabell.

Sett Inn

Åpner en undermeny for å sette inn rader og kolonner.

Slett

Åpner en undermeny for å slette kolonner, rader og hele tabellen.

Velg

Åpner en undermeny for å velge celler, kolonner, rader og hele tabellen.

Størrelse

Åpner en undermeny for å endre størrelse på kolonner og rader.

Slå sammen celler

Kombinerer innholdet i de valgte cellene til en enkelt celle, og beholder formateringen til den første cellen i utvalget.

Splitte celler

Viser dialogboksen for delte celler der delingen kan defineres som enten horisontalt eller vertikalt og tallet hver celle skal deles inn i.

Slå sammen tabeller

Slår sammen to tabeller som ligger etter hverandre, til en enkelt tabell. Tabellene må stå rett ved siden av hverandre, og må ikke være skilt fra hverandre med et tomt avsnitt.

Del tabell

Brukes til å dele tabellen opp i to tabeller ved skrivemerket. Du kan også velge denne kommandoen ved å høyreklikke i en tabellcelle.

Protect Cells

Prevents the contents of the selected cells from being modified.

Opphev beskyttelse

Fjerner cellebeskyttelsen for alle de merkede cellene i den gjeldende tabellen.

AutoFormat Styles

Use this command to apply an AutoFormat to a selected or to define your own AutoFormats.

Nummergjenkjenning

Veksler innstillingen for automatisk å gjenkjenne tall eller datoer som du skriver inn i en tabellcelle, og konverterer dem fra tekst til et passende tallformat.

Overskriftsrader gjentas på tvers av sider

Gjenta en tabelloverskrift på hver nye side som tabellen spenner over.

Rad som brytes på tvers av sider

Tillater sideskift eller kolonneskift inne i en rad i tabellen. Dette alternativet brukes ikke på den første raden i en tabell hvis alternativet Gjenta overskrift er valgt.

Konverter

Åpner en undermeny for å konvertere en tekst til en tabell eller en tabell til tekst.

Rediger formel

Åpner Formel-linjen for å lage og sette inn beregninger i et tekstdokument.

Sorter

Sorterer radene i tabellen eller avsnittene i utvalget etter de gjeldende valgene for sortering.Du kan definere opp til tre sorteringsnøkler, samt kombinere alfanumeriske og numeriske sorteringsnøkler.

Egenskaper

Spesifiserer egenskapene til den valgte tabellen, for eksempel navn, justering, avstand, kolonnebredde, kantlinjer og bakgrunn.