Vis

Denne menyen inneholder kommandoer for Ä styre hvordan dokumentet skal vises pÄ skjermen.

Normal

Viser hvordan dokumentet ser ut nÄr det skrives ut.

Web

Viser dokumentet slik det vil se ut i en nettleser. Dette er nyttig nÄr du lager HTML-dokument.

Brukergrensesnitt

Åpner dialogboksen Velg ditt foretrukne brukergrensesnitt for Ă„ la deg velge brukergrensesnittoppsettet for LibreOffice.

HTML-kilde

Viser kildeteksten til gjeldende HTML-dokument. Denne visingen er tilgjengelig nÄr du lager et nytt HTML-dokument eller Äpner et tidligere lagret dokument.

VerktĂžylinjer

Åpne en undermeny for Ă„ vise eller skjule verktĂžylinjer. En verktĂžylinje inneholder knapper og valg som gjĂžr det lett Ă„ bruke LibreOffice-kommandoer.

Statuslinjen

Viser eller skjuler Status-linjen nederst i vinduet.

Linjaler

Inneholder en udermeny som viser eller skjuler horisontale eller vertikale linjaler.

Rullefelt

Viser eller skjuler horisontale og vertikale rullefeltene som brukes for endre det synlige dokumentomrÄdet som det ikke er plass til i vinduet

Rutenett og hjelpelinjer

Veksle synligheten til rutenettpunkter og hjelpelinjer for Ă„ hjelpe objekter med Ă„ flytte og presis posisjon i gjeldende ark.v

«Formateringsmerker»

Viser tegn som ikke blir skrevet ut i teksten. Dette kan vĂŠre tegn som avsnittsmerker, linjeskift, tabulatorinnrykk og mellomrom.

Tekstgrenser

Viser eller skjuler grensene for omrÄdet av siden som kan skrives ut. Disse grenselinjene skrives ikke ut.

Tabellgrenser

Viser eller skjuler kantlinjene rundt tabellceller. Kantlinjene er bare synlige pÄ skjermen, og blir ikke skrevet ut.

Bilde og Diagram

Viser eller skjuler grafiske objekt som bilder og diagram i et dokument

Vis mellomrom

Viser dokumentet med topp- og bunnmarger, topp- og bunntekst og et gap mellom sidene. Fjern markeringen for Ă„ skjule alle elementene som er sitert og vis dokumentet i en sammenhengende sidestrĂžm. Å skjule mellomrom er bare mulig i enkeltsidevisning.

Vis spor endringer

Viser eller skjuler registrerte endringer.

Kommentarer

Viser eller skjuler et dokuments kommentarer og svarene til kommentarene

LĂžste kommentarer

Vis eller skjullĂžste kommentarer.

Feltskygge

Viser eller skjuler feltskygger, inkluderte harde mellomrom, myke bindestreker, register og fotnoter.

Feltnavn

Bytter mellom Ă„ vise feltnavn og feltinnehold i vising av felt. Dersom det er krysset av her, vises feltnavnene. Hvis ikke, vises innheholdet. I noen tilfeller kan ikke feltinneholdet vises.

Felt skjulte avsnitt

Viser eller skjuler skjulte avsnitt. Dette valget gjelder bare visningen av skjulte avsnitt pÄ skjermen, ikke i utskrifter.

Sidefelt

Sidepanelet er et vertikalt grafisk brukergrensesnitt som primĂŠrt gir kontekstuelle egenskaper, stilbehandling, dokumentnavigering og mediegallerifunksjoner.

Stiler (sidefelt)

Med stilbehandleren kan du bruke, lage, redigere, legge til og slette formateringsstiler. Du kan ta i bruk en stil ved Ă„ dobbeltklikke den.

Galleri

Åpner Galleri-dekket i sidefeltet, der du kan velge bilder og lydklipp som skal settes inn i dokumentet.

Navigator

Viser eller skjuler Navigator-vinduet, der du raskt kan hoppe til forskjellige deler av dokumentet. Navigator er ogsÄ tilgjengelig som en kortstokk pÄ sidepanelet. Du kan ogsÄ bruke Navigator til Ä sette inn elementer fra gjeldende dokument eller andre Äpne dokumenter, og organisere hoveddokumenter. For Ä redigere et element i Navigator, hÞyreklikk elementet og velg deretter en kommando fra konteksten Meny. Hvis du vil, kan du dokke Navigator ved kanten av arbeidsomrÄdet.

Datakilder

Åpne en liste med databaser som er registrert i LibreOffice. Her kan du ogsĂ„ hĂ„ndtere innholdet i databasene.

Fullskjerm

Viser eller skjuler menyene og verktÞylinjene i Writer eller Calc. For Ä gÄ ut av fullskjermmodus, klikk pÄ Fullskjerm-knappen eller trykk pÄ Esc-tasten.

Skalering

Reduser eller forstĂžrr visningen av dokumenter i LibreOffice.