Fil

Disse funksjonene gjelder det aktive dokumentet, og kan brukes til å åpne et nytt dokument eller lukke programmet.

Ny

Lag et nytt LibreOffice-dokument.

√Öpne

√Öpner en lokal eller ekstern fil eller importerer en.

√Öpne ekstern fil Remote

Åpner et dokument som ligger på en ekstern filserver.

Nylig brukte dokumenter

En liste over nylig brukte filer. Trykk på filnavnet for å åpne en fil.

Lukk

Lukk dokumentet uten å avslutte programmet.

Veivisere

F√• hjelp til √• lage forretningsbrev og personlige brev, fakser, m√łteplaner, presentasjoner med mer.

Maler

Lar deg ordne og endre maler. Her kan du også lagre gjeldende fil som en mal.

Last på nytt

Hent opp igjen den sist lagrede utgaven av dokument.

Versjoner

Lagrer og organiserer flere versjoner av gjeldende dokument i samme fil. Du kan også åpne, slette og sammenligne tidligere versjoner.

Lagre

Lagre dette dokumentet.

Åpne ekstern …

Lagrer et dokument som ligger på en ekstern filserver.

Lagre som

Lagre dokumentet et annet sted, med et annet navn eller som en annen filtype.

Lagre alle

Lagrer alle endrede LibreOffice-dokumenter.

Lagre en kopi

Lagrer en kopi av det aktuelle dokumentet med et annet navn eller sted.

Eksporter

Lagre dokumentet med et annet navn og format der du velger.

Eksporter som

Eksporterer dokumentet i PDF- eller EPUB-format.

Send

Send en kopi av dokumentet til andre programmer.

Forhåndsvis i nettleser

Lager en midlertidig kopi av det gjeldende dokumentet i HTML-format, åpner systemets standard-nettleser og viser HTML-filen i nettleseren.

Forhåndsvis utskrift

Forhåndsviser siden eller avslutter forhåndsvisningen.

Skriv ut

Skriver ut gjeldende dokument, utvalg eller sidene du angir. Du kan også angi utskriftsalternativer for gjeldende dokument. Utskriftsalternativene kan variere i henhold til skriveren og operativsystemet du bruker.

Skriverinnstillinger

Velg standardskriveren for gjeldende dokument.

Egenskaper

Vis dokumentets egenskaper, slik som statistikk, antall ord og når det ble opprettet.

Digitale signaturer

Legg til eller fjern digitale signaturer i dokumentet. Du kan også bruke dialogvinduet til å vise sertifikater.

Avslutt LibreOffice

Lukker alle LibreOffice-programmer og ber deg lagre endringene. Denne kommandoen finnes ikke på macOS-systemer.