Endre skriftstørrelse i en tekst

Du kan bytte skriftstørrelse i en tekst, formatere tekst med små forbokstaver, eller forstørre første bokstav i hvert valgte ord.

Merknadsikon

Når du bruker formatering i teksten gjennom Format - Tegn, blir teksten den samme, den vises bare på en annen måte. På den andre siden, når du velger Format - Tekst ellerFormat ->Tekst- Endre -> Liten/Stor bokstav, blir teksten permanent endret.

Slik endrer du tekst til store bokstaver

1. Velg teksten du vil endre på.

2. Gjør dette:

Velg Format - Tekst - Endre - Stor bokstav.

Velg Format → Tegn, klikk på fanen «Skrifteffekter» og velg «Store bokstaver» i nedtrekksmenyen «Effekter». Valget «Overskrifter» i denne menyen gjør at første bokstav i hvert ord blir stor, mens «Kapitler» gjør alle bokstavene store, men i en mindre skriftstørrelse.

Slik endrer du tekst til små bokstaver

1. Velg teksten som skal endres til små bokstaver.

2. Gjør dette:

Velg Format - Tekst - Endre - Liten bokstav.

VelgFormat → Tegn og klikk på fanen «Skrifteffekter» og velg «Små bokstavar» i nedtrekksmenyen «Effekter».