Lage ulike topp- og bunntekster

Du kan bruke ulike topp- og bunntekster pÄ ulike sider i dokumentet sÄ lenge sidene bruker ulike sidestiler. LibreOffice tilbyr flere forhÄndslagede sidestiler, som for eksempel FÞrste side,Venstreside og HÞyreside. I tillegg til disse kan du ogsÄ opprette en tilpasssa sidestil.

Du kan ogsÄ bruke det speilvendte sideoppsettet hvis du vil legge til en topptekst i en sidestil som har forskjellige indre og ytre sidemarger. For Ä bruke dette alternativet pÄ en sidestil, velg Format - Sidestil, klikk pÄ Side-fanen og i Layoutinnstillinger-omrÄdet, velg "Speilvendt" i Sideoppsett-boksen.

For eksempel kan du bruke sidestiler for Ă„ lage ulike topptekster til par- og oddetallssidene i et dokument.

1. Åpne et nytt tekstdokument.

2. Velg Format → Stilbehandler og trykk pĂ„ ikonet Sidestileri Stilbehandleren.

3. HÞyreklikk avsnittsstilen «HÞyreside» og velg Rediger.

4. I dialogvinduet Sidestiler, trykk pÄ fanen Topptekst.

5. Velg Vis topptekst og trykk pÄ fanen Behandler.

6. I boksen Neste stil velger du «Venstreside».

7. Trykk pÄ OK.

8. I dialogvinduet Stilbehandler, hÞyreklikk pÄ «Venstreside» i listen med sidestiler og velg Rediger.

9. I dialogvinduet Sidestiler, trykk pÄ fanen Topptekst.

10. Velg Vis topptekst og trykk pÄ fanen Behandler.

11. I boksen Neste stil, velg «HÞyreside».

12. Trykk pÄ OK.

13. Dobbeltklikk pÄ HÞyreside i listen over sidestiler for Ä bruke denne stilen pÄ den gjeldende siden.

14. Legg inn tekst bilder i toppteksten for venstresider. Etter at den neste siden er lagt til i dokumentet, kan du legge inn tekst og bilder i toppteksten for hĂžyresider.