Lage ulike topp- og bunntekster

Du kan bruke ulike topp- og bunntekster på ulike sider i dokumentet så lenge sidene bruker ulike sidestiler. LibreOffice tilbyr flere forhåndslagede sidestiler, som for eksempel Første side,Venstreside og Høyreside. I tillegg til disse kan du også opprette en tilpasssa sidestil.

Du kan også bruke det speilvendte sideoppsettet hvis du vil legge til en topptekst i en sidestil som har forskjellige indre og ytre sidemarger. For å bruke dette alternativet på en sidestil, velg Format - Sidestil, klikk på Side-fanen og i Layoutinnstillinger-området, velg "Speilvendt" i Sideoppsett-boksen.

For eksempel kan du bruke sidestiler for å lage ulike topptekster til par- og oddetallssidene i et dokument.

1. Åpne et nytt tekstdokument.

2. Velg Format → Stilbehandler og trykk på ikonet Sidestileri Stilbehandleren.

3. Høyreklikk avsnittsstilen «Høyreside» og velg Rediger.

4. I dialogvinduet Sidestiler, trykk på fanen Topptekst.

5. Velg Vis topptekst og trykk på fanen Behandler.

6. I boksen Neste stil velger du «Venstreside».

7. Trykk på OK.

8. I dialogvinduet Stilbehandler, høyreklikk på «Venstreside» i listen med sidestiler og velg Rediger.

9. I dialogvinduet Sidestiler, trykk på fanen Topptekst.

10. Velg Vis topptekst og trykk på fanen Behandler.

11. I boksen Neste stil, velg «Høyreside».

12. Trykk på OK.

13. Dobbeltklikk på Høyreside i listen over sidestiler for å bruke denne stilen på den gjeldende siden.

14. Legg inn tekst bilder i toppteksten for venstresider. Etter at den neste siden er lagt til i dokumentet, kan du legge inn tekst og bilder i toppteksten for høyresider.